Addendum
Slovenia

(8 MEPs displayed)

Situation in Venezuela
RC-B8-0078/2018:


Franc
BOGOVIČ
 FOR (+) Glasoval sem za omenjeno resolucijo, saj opozarja na številne nepravilnosti, ki se dogajajo v obubožani Venezueli.
Venezuela je po sprejetju sankcij EU proti tej državi sprejela povračilni ukrep in izgnala španskega veleposlanika v Caracasu, ga razglasila za persona non grata ter Španijo obtožila, da se vmešava v njene notranje zadeve. EU je odločno obsodila to potezo, hkrati pa izrazila popolno solidarnost s Španijo, saj se odločitve EU na področju zunanje politike, vključno z nalaganjem sankcij, sprejemajo soglasno.
Razmere na področju človekovih pravic, demokracije in pravne države v Venezueli so vse slabše, ker se Venezuela spopada s politično, družbeno, gospodarsko in humanitarno krizo brez primere, zaradi katere umira veliko ljudi.
Tanja
FAJON
 FOR
Alojz
PETERLE
 FOR (+) The Venezuela case is very delicate, with the recent protests regarding violations of democracy and the rule of law by the current government. Positions of power must be divided accordingly and the country is obligated to enable its citizens with access to food, medical supplies, personal security and freedom. I voted in favour of this resolution because it highlights the important issues that must be addressed for the country to return to the right path.
Romana
TOMC
 FOR (+) Glasovala sem za, saj menim da v sedanjih razmerah Evropski parlament ne bi smel priznati niti volitev niti oblasti, ki so posledica nezakonitega postopka.
Podpiram sankcije EU in se strinjam s pozivom EPP-ja, da naj se sankcije razširijo na glavne odgovorne storilce za povečano politično, socialno, gospodarsko in humanitarno krizo.
Ivo
VAJGL
 FOR (+) I voted in favour of the resolution on the situation in Venezuela. The internationally non—recognised National Constituent Assembly has called for a presidential election to be held by the end of April 2018. However, according to the Venezuelan Constitution, the body responsible for calling an election is the National Electoral Council. However, on 25 January 2018 the Venezuelan Supreme Court decided to exclude the Mesa de la Unidad Democrática (MUD), a coalition of opposition parties, from the presidential elections, which represents a serious breach of the principle of equitable elections, prohibiting opposition candidates from competing freely and on equal terms in the elections. Such an unconstitutional call for an early election resulted in Mexico’s withdrawal from the process of national political negotiations between the Venezuelan Government and opposition. The resolution strongly rejects the decision by the internationally non—recognised National Constituent Assembly to call early presidential elections by the end of April 2018. Moreover, it states that under the current circumstances, the European Parliament will recognise neither the elections nor the authorities put in place by this illegitimate process.
Milan
ZVER
 FOR (+) Glasoval sem za resolucijo Evropskega parlamenta o razmerah v Venezueli.
Obsojam stalne kršitve demokratičnega reda v Venezueli in izražam podporo narodni skupščini kot edinemu zakonito sestavljenemu in priznanemu parlamentu v Venezueli.
Pridružujem se pozivu venezuelski vladi, da v celoti obnovi ustavne pristojnosti narodne skupščine, saj je delitev in medsebojno nevmešavanje vej oblasti bistveno načelo demokratičnih držav, ki temeljijo na pravni državi.
Igor
ŠOLTES
 FOR
Patricija
ŠULIN
 FOR (+) Glasovala sem za resolucijo o razmerah v Venezueli.
Podpiram zavezo iz resolucije, s katero Evropski parlament vztraja, da bo Evropska unija priznala le volitve, ki bodo temeljile na izvedljivem volilnem koledarju, dogovorjene v okviru nacionalnega dialoga med vsemi pomembnimi subjekti in političnimi strankami ter ki bodo spoštovale enake, pravične in pregledne pogoje sodelovanja.
Podpiram, da v nasprotnem primeru Evropska unija ne sme priznati ne volitev ne oblasti, ki bi nastala s takim nelegitimnim postopkom.